Buitenschoolse opvang

Dagindeling
Buitenschoolse opvang is de vrije tijd van kinderen, daarom kiezen ze zelf de activiteiten die ze willen doen. Knutselen, muziek, lezen, een spelletje doen, buiten spelen, of lekker uitrusten. Regelmatig gaan we in de middag of tijdens vakanties en studiedagen met z’n allen eropuit.

Voorschoolse opvang
De kinderen komen aan tussen zes uur en acht uur en kunnen dan iets rustigs doen. Bijvoorbeeld kleuren, bouwen, spelletjes doen of lezen. Rond acht uur ruimen we samen op en maken we ons klaar om naar school te gaan.

Naschoolse opvang
Uit school halen we de kinderen op. We ontvangen ze met fruit en drinken. De hele groep is dan gezellig bij elkaar. We besteden aandacht aan bijzondere gebeurtenissen, zoals verjaardagen of speciale belevenissen op school en thuis. Ook horen de kinderen aan welke leuke activiteit ze die dag kunnen meedoen.

Na het eten en drinken doen de kinderen die daar zin in hebben mee aan de activiteit van de dag, onder begeleiding van de medewerker. De andere kinderen doen wat zij leuk vinden, individueel of met elkaar. De inrichting van de groep, de speelmaterialen binnen en buiten zorgen voor een ruime keuze in mogelijkheden. Om 17:30 uur is er voor de kinderen een warme maaltijd met drinken. Na de maaltijd mogen de kinderen helpen met de afwas en is er tijd voor vrij spel.

Lange naschoolse opvang
Op woensdag- en/of vrijdagmiddag vrij? Op die middagen bieden wij lange naschoolse opvang. We ontvangen de kinderen aan een gedekte tafel en eten samen brood. De dagindeling is vergelijkbaar met die van de gewone naschoolse opvang, met activiteiten en rustmomenten. Zo voorkomen we dat kinderen oververmoeid raken. Op de lange middagen is er tijd voor een extra activiteit, zoals het onderhouden van de moestuin, de speeltuin, de kinderboerderij.

Vakantieopvang
Tijdens de schoolvakanties bieden wij vakantieopvang van zes uur ’s morgens tot negen uur ’s avonds. De dagindeling ziet er dan zo uit:

  • 06:00 uur Start van de opvang, vrij spelen
  • 09:00 uur Pauze om fruit te eten en te drinken
  • 10:00 uur Georganiseerde activiteit
  • 12:00 uur Broodmaaltijd
  • 12:30 uur Vrij spelen
  • 14:30 uur Pauze om iets te eten en te drinken
  • 16:30 uur Georganiseerde activiteit
  • 16:30 uur Vrij spelen
  • 17:30 uur Warme maaltijd

Kinderen mogen zelf kiezen of ze meedoen aan de georganiseerde activiteit. Als ze liever iets anders doen, kan dat ook. 

Uitstapjes in de vakantie
In de vakantie doen we bijzondere dingen. We maken uitstapjes, zoals een bezoek aan een kweker, naar het bos, het strand of een speeltuin in de buurt. Bij langere uitstapjes nemen we de broodmaaltijd mee of eten wij elders.