Skip to main content
puur voor kinderen

BSO de Scouting

avontuur – buiten – natuur

BSO de Scouting

Biologische natuur BSO

Minimale tijden

Buitenschoolse opvang is de vrije tijd van kinderen, daarom kiezen we samen de activiteiten uit die we met elkaar doen. Ook gaan we in de middag of tijdens vakanties en studiedagen met z’n allen eropuit. Om deze reden hanteren wij een minimaal aantal uren, zodat we hiervoor de tijd hebben.

Minimaal aantal af te nemen uren per dag op schooldagen is tot 17:15 uur.
Minimaal aantal af te nemen uren per dag op vakantiedagen is van 09:30 tot 17:00 uur.

Naschoolse opvang

Uit school halen we de kinderen op. We ontvangen ze als iedereen uit school is de ene dag met fruit en de andere dag met crakers/beschuit e.d. De hele groep is dan gezellig bij elkaar. We besteden aandacht aan bijzondere gebeurtenissen, zoals verjaardagen of speciale belevenissen op school en thuis. Ook horen de kinderen aan welke leuke activiteit ze die dag kunnen meedoen.

Na het eten en drinken gaan we ons klaarmaken voor de activiteit van de dag. We kleden ons aan om naar buiten te gaan. Om 17:00 uur zijn we weer terug op de thuisbasis en kunnen de eerste kinderen worden opgehaald. Om 17:15 uur gaan de kinderen die langer blijven met elkaar naar de lokatie De Bouwmeester. Daar is er voor de kinderen die langer blijven een warme maaltijd met drinken. Na de maaltijd mogen de kinderen helpen met de afwas en is er tijd voor vrij spel. 

Lange naschoolse opvang

Op woensdag- en/of vrijdagmiddag vrij? Op die middagen bieden wij lange naschoolse opvang. We ontvangen de kinderen aan een gedekte tafel en eten samen brood. De dagindeling is vergelijkbaar met die van de gewone naschoolse opvang, met activiteiten en rustmomenten. Zo voorkomen we dat kinderen oververmoeid raken. Op de lange middagen is er tijd voor een extra activiteit, zoals het onderhouden van de moestuin, het bos, de kinderboerderij.

Vakantieopvang

Tijdens de schoolvakanties bieden wij vakantieopvang vanaf half zeven ’s morgens tot half zeven ’s avonds. De dagindeling ziet er dan zo uit.

  • 08:30 uur Start van de opvang, vrij spelen
  • 09:00 uur Pauze om fruit te eten en te drinken
  • 10:00 uur Georganiseerde activiteit
  • 12:00 uur Broodmaaltijd
  • 12:30 uur Georganiseerde activiteit
  • 14:30 uur Pauze om iets te eten en te drinken
  • 16:30 uur Georganiseerde activiteit
  • 17:30 uur Warme maaltijd

Kinderen mogen zelf kiezen of ze meedoen aan de georganiseerde activiteit. Als ze liever iets anders doen, dan kan dat ook. 

Uitstapjes in de vakantie

In de vakantie doen we bijzondere dingen. We maken uitstapjes, zoals een bezoek aan een kweker, naar het bos, het strand of een speeltuin in de buurt. Bij langere uitstapjes nemen we de broodmaaltijd vaak mee en eten wij elders.

zomaar een paar activiteiten


Van tak naar tak
Verschillende knopen leren
Met natuurlijke materialen

Lekkere broodjes bakken op een stok
Onder toezicht met veilige kindermessen
Welke vogels zie jij?

De groep

Buiten

Heerlijk lasergamen in het bos

In de vakanties gaan we weleens lasergamen. We zoeken met elkaar een mooie plek ergens in het bos of een speeltuin en doen dan meerder potjes. Wie heeft de meeste punten of kun jij de vlag van de andere veroveren?

Het bos

Omheind speelbos

Het bos direct voor de scouting is omheind. Het loopt heel ver door. De kinderen mogen zelfstandig tot aan de omgevallen boom. Wil je verder dan gaat er een juf of meester mee. We gaan dan samen op expeditie!

Buiten

Het speelplein

Buiten

Het speelplein

De verschillende paketten


Pakket Vlinder


Pakket Rups


Pakket Mier


Zomaar een paar vragen


Wat zijn de openingstijden?

Kan mijn kind vies worden?

Ja wij gaan er vanuit dat uw kind vies wordt. We gaan het bos in en ravotten in de natuur. Elk kind heeft op de BSO laarzen van thuis zodat de schoenen schoon blijven.

Bieden jullie ook voorschoolse opvang?

Ja wij verzorgen ook voorschoolse opvang. Lees meer voor een overzicht met scholen waar wij ook voorschoolse opvang verzorgen.

Welke scholen halen we op?

Inschrijven


Wil jij ook naar deze BSO?

Je kunt je inschrijven via onderstaande link