De BSO Bus (De Stint)


Wij kunnen niet wachten totdat onze aangepaste veilige BSO bussen weer geleverd worden. Sinds de start van Quinzokids maakten wij gebruik van De Stint. Dagelijks ging onze BSO erop uit en wekelijks ook onze peuters. We reden het bos in, gingen naar de kinderboerderij of zochten een speeltuin uit. We waren mobiel van deur tot in de speeltuin.

Na het afschuwelijke en noodlottige ongeluk waar iedereen over gehoord heeft is de Stint van de weg gehaald. Dat was op dat moment de enige juiste beslissing. Het gaat om kinderen en dan is het goed om te onderzoeken wat er gebeurd is. Niemand die gebruik maakte van een Stint snapte wat er aan de hand was. In onze ogen was de Stint zo veilig. Het enige wat quinzokids technisch met de Stint overkomen was was dat de batterij tijdens een uitje leeg was. Dan stopt de bolderwagen en kun je niet verder. Een belletje naar kantoor en één van de bussen kwam voorrijden die de kinderen verder kon brengen. De Stint werd bij een garage waar deze stilviel aan de lader gezet en de volgende dag weer opgehaald. 

Er is nooit achterhaalt wat er precies gebeurd is. Ook niet of er iets aan de hand was met deze specifieke Stint.

Na bijna 2 jaar van onderzoek zijn wij blij dat de Stint onder een nieuwe naam "de BSO Bus" weer de weg op mag. De overheid heeft beleid geschreven voor de electrische bolderwagen en de fabrikant heeft de bolderwagen aangepast zodat deze aan alle nieuwe veiligheidseisen voldoet. De BSO Bus is goedgekeurd volgens de nieuwste veiligheidseisen en met vlag en wimpel geslaagd. Alle medewerkers krijgen een rijopleiding en zullen examen moeten doen voordat ze met de BSO-Bus op pad mogen. 

Ook is een nieuw onderdeel het vastleggen van veilige standaard routes en veilige alternatieve routes. Alsook het opnemen hiervan in het veiligheid- en gezondheidsbeleid per locatie. Hier zijn we momenteel mee bezig.

 

Wij zeggen intern vaak dat Almere perfect is opgezet voor de BSO Bus. Alle wijken zijn een 30 kilometer zone en allemaal verbonden via aparte fietspaden. Met de BSO-Bus kom je bijna alleen in aanraking met autovoertuigen binnen de wijken en niet daarbuiten. Ook hoeven wij geen spoorbanen en dreven over. Alle fietspaden gaan onder de sporen, snelwegen en dreven door. We starten op de stoep en eindigen op de stoep. Voor ons in Almere de meest veilige en natuurlijk milieuvriendelijkste oplossing.

Nog een paar maanden en dan is het zover. Dan worden de nieuwe BSO-Bussen bij ons geleverd. Wij zullen de BSO-Bus gebruiken voor uitjes met de peuters, het halen en brengen van de BSO van en naar de scholen en natuurlijk uitjes met de BSO. Eindelijk kunnen we weer op een makkelijke veilige en verantwoorde manier naar de kinderboerderij, het bos in en samen op speeltuinen tocht.