Skip to main content

De Stint (BSO Bus)


Sinds de start van Quinzokids maakten wij gebruik van De Stint. Dagelijks gaan onze BSO's erop uit en wekelijks ook onze peuters. We rijden regelrecht het bos in, gaan naar de kinderboerderij of zoeken een speeltuin uit. We zijn mobiel van deur tot in de speeltuin.

Na het afschuwelijke en noodlottige ongeluk waar iedereen over gehoord heeft is de Stint van de weg gehaald. Dat was op dat moment de enige juiste beslissing. Het gaat om kinderen en dan is het goed om te onderzoeken wat er gebeurd is. Niemand die gebruik maakte van een Stint snapte wat er aan de hand was. In onze ogen was de Stint zo veilig. Het enige wat quinzokids technisch met de Stint overkomen was was dat de batterij tijdens een uitje leeg was. Dan stopt de bolderwagen en kun je niet verder. Een belletje naar kantoor en één van de bussen kwam voorrijden die de kinderen verder kon brengen. De Stint werd bij een garage waar deze stilviel aan de lader gezet en de volgende dag weer opgehaald. 

 

Na bijna 2 jaar van onderzoek zijn wij blij dat de Stint onder een nieuwe naam "de BSO Bus" weer de weg op mag. De overheid heeft beleid geschreven voor de electrische bolderwagen en de fabrikant heeft de bolderwagen aangepast zodat deze aan alle nieuwe veiligheidseisen voldoet. De BSO Bus is goedgekeurd volgens de nieuwste veiligheidseisen en met vlag en wimpel geslaagd.

Alle medewerkers krijgen een rijopleiding en zullen examen moeten doen voordat ze met de BSO-Bus op pad mogen. 

Bij onze medewerkers en de kinderen is de naam Stint zo ingebakken dat de BSO bus nog steeds de Stint genoemd wordt.

Wij zeggen intern vaak dat Almere perfect is opgezet voor de Stint. Alle wijken zijn een 30 kilometer zone en allemaal verbonden via aparte fietspaden. Met de Stint kom je bijna alleen in aanraking met autovoertuigen binnen de wijken en niet daarbuiten. Ook hoeven wij geen spoorbanen en dreven over. Alle fietspaden gaan onder de sporen, snelwegen en dreven door. We starten op de stoep en eindigen op de stoep. Voor ons in Almere de meest veilige en natuurlijk milieuvriendelijkste oplossing.

Quinzokids gebruikt de Stint voor het halen en brengen van de BSO, van en naar de scholen. Ook wordt de Stint natuurlijk gebruikt voor uitjes van de BSO en peutergroepen. Met de Stint kunnen we op een makkelijke, veilige en verantwoorde manier naar de kinderboerderij, het bos in en samen op avontuur.