Skip to main content
Puur voor kinderen

dagopvang

biologisch - natuurlijk - ecologisch

Een vaste dagindeling op het kinderdagverblijf biedt de kinderen structuur en houvast. Zij raken vertrouwd met de steeds weer terugkerende vaste momenten, waardoor kindercentrum Quinzokids een veilige en vertrouwde omgeving voor hen is. Het kinderdagverblijf heeft ruime openingstijden van maandag tot en met vrijdag. De brengmomenten zijn tot 09:00 uur en haalmomenten vanaf 16:00 uur. Tussen die tijden is er een dagritme waarbij de pedagogisch medewerkers zijn volledige aandacht aan uw kinderen kan geven. De kinderen zitten waar mogelijk gezamenlijk aan tafel om o.a. te eten, te drinken, liederen te zingen, of andere actviteiten ondernemen.

Minimaal aantal af te nemen uren per dag is 10 uur

 

De dagindeling ziet er zo uit:

 • 6.30 uur Start van de opvang, vrij spelen
 • 9.00 uur Fruit eten en wat drinken
 • 9.30 uur De kinderen die twee keer slapen gaan naar bed
 • 10.00 uur Georganiseerde activiteit bij voorkeur buiten
 • 11.30 uur Warme Lunch
 • 12.30 uur De kinderen die één keer slapen gaan naar bed
 • 13.00 uur Vrij spelen, waar gewenst georganiseerde activiteit
 • 14.00 uur Snack moment met drinken
 • 14:30 uur De kinderen die twee keer slapen gaan opnieuw naar bed
 • 15.00 uur Georganiseerde activiteit of vrij spelen
 • 16.00 uur Broodmaaltijd
 • 16.45 uur Vrij spelen
 • 18.00 uur Drinken met wat rozijnen

Kinderen mogen zelf kiezen of ze meedoen aan de georganiseerde activiteiten. Als ze liever iets anders willen doen, dan kan dat ook. 

Verdeeld over 6 groepen kunnen we dagelijks zo'n 85-95 kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar opvangen. Dat zijn er best wel veel maar doordat elke groep zijn eigen ruimte en tuin heeft merken we daar maar weinig van. Onze medewerkers staan dagelijks klaar om uw kind(eren) een leuke/leerzame dag te geven. Buiten spelen staat bij ons centraal. Hierbij maken wij af en toe ook een uitstapje in de buurt zoals naar de kinderboerderij of het bos. In de tuin starten we elk voorjaar ook met een moestuin om met de kinderen peultjes, aardbeien, komkommer en andere lekkere groenten en fruit te verbouwen. Ook staan er meerdere fruitbomen en zorgen onze kippen voor verse eieren.Natuurlijk zijn er in de wijk ook voldoende groene gebieden of speeltuintjes voor de kinderen om zich lekker even uit te leven. 

Elke 2 maanden staat er een nieuw thema centraal van waar we activiteiten aanbieden; het is koud, eten en drinken, ik ben ziek, ik ga op vakantie e.d. Binnen dit thema bieden we activiteiten aan die bij de leeftijd en interesses van de kinderen passen, de baby's, de dreumesen de peuters, alle kinderen doen mee.

Wij hebben momenteel 12 buitenslaapplaatsen. Het is misschien even wennen maar in de Scandinavische landen is buitenslapen al heel gewoon. 

De frisse buitenlucht zorgt voor meer weerstand door een grotere opname van vitamine D. Uit medisch oogpunt is het ook absoluut verantwoord. Kinderen die vaak verkouden zijn of last hebben van luchtweginfecties en allergieën zijn hierbij gebaat. Kou is niet erg, daar worden de kinderen op gekleed: een dikke slaapzak en/of (extra) deken naarmate de temperatuur lager is en wanten en een muts bij vorst. Tevens maken we gebruik van speciale vierseizoenen buitenslaapzakken.

Het buitenbed voldoet aan de wettelijke gestelde Europese normen voor meubilair dat wordt gebruikt voor kinderdagverblijven. Door de bijzondere constructie van het bed zijn regen en wind geen spelbreker bij het buiten slapen. Het beddengoed en matras worden ‘s nachts binnen bewaard zodat het aangenaam warm is en niet vochtig wordt. Daarnaast is het bed voorzien van een hor die insecten en andere dieren bij de kinderen vandaan houdt.. Het bed is binnen ons zichtveld geplaatst. Eén blik door het raam en we zien het slapende kind. 

Als ouder mag u zelf aangeven of u uw kind buiten wilt laten slapen. Buiten dat houden wij rekening met het individuele kind. Ondanks de toestemming van de ouders kan het zijn dat het betreffende kind buiten slapen niet prettig vindt en daardoor helemaal niet aan slapen toekomt. Of als blijkt dat we denken dat uw kind gebaat is bij een minder prikkelarme omgeving dan de binnenslaapkamer dan zullen we het buitenslapen opnieuw bij u onder de aandacht brengen.

De groepen

Babygroep De Reigers

Foto 1

Babygroep De Reigers

Foto 2

Dreumesgroep De Pauwen

Foto 1

Dreumesgroep De Pauwen

Foto 2

Peutergroep De Lepelaars

Foto 1

Peutergroep De Lepelaars

Foto 2

Peutergroep De Zwanen

Foto 1

Peutergroep De Zwanen

Foto 2

Dreumesgroep De Fazanten

Foto 1

Dreumesgroep De Fazanten

Foto 2

Babygroep De Ooievaars

Foto 1

Babygroep De Ooievaars

Foto 2

Pauzeruimte

Foto 1

Pauzeruimte

Foto 2

Gang beneden

Foto 1

De verschillende paketten


Pakket Vlinder


Pakket Rups


Pakket Mier


Zomaar een paar vragen

Is de prijs inclusief warme maaltijd?

Ja, de prijs is inclusief een biologische warme maaltijd tussen de middag.

Is er een maximaal aantal dagen regel?

Nee, u kunt zoveel dagen op contract afnemen als u wilt. Wel hebben wij minimale uren. Het is belangrijk in onze ogen dat uw kind regelmatig komt om te wennen en zich vertrouwd te voelen, zodat hij zich van daaruit verder kan ontwikkelen. 

Kan ik bij mijn baby ons eigen ritme aanhouden?

Ja, dat kan zeker. Wij vinden het erg belangrijk dat het kind zoveel mogelijk in het ritme van thuis kan blijven. Wel hebben wij voor de vaste maaltijd van fruit, warme lunch, snackmoment en de broodmaaltijd vaste tijden.

Kan mijn kind vies worden?

Ja, uw kind kan zeker vies worden. Wij gaan elke dag naar buiten de natuurtuin in. Ook bij slecht weer. We laten uw kind niet drijfnat worden. Bij slechtweer dragen de kinderen waterdichte pakken. Zo kunnen ze lekker vies worden zonder dat de eigen kleren te vies en nat worden.

Inschrijven

Heeft u interesse?

Je kunt je inschrijven via onderstaande link