Skip to main content

Buitenslapen


Wij hebben momenteel 12 buitenslaapplaatsen. Het is misschien even wennen maar in de Scandinavische landen is buiten slapen al heel gewoon. De frisse buitenlucht zorgt voor meer weerstand door een grotere opname van vitamine D. Uit medisch oogpunt is het ook absoluut verantwoord. Kinderen die vaak verkouden zijn of last hebben van luchtweginfecties en allergieën zijn hierbij gebaat. Kou is niet erg, daar worden de kinderen op gekleed: een dikke slaapzak en/of deken naarmate de temperatuur lager is en wanten en een muts bij vorst. Tevens maken we gebruik van speciale vierseizoenen buitenslaapzakken. 

Het buitenbed voldoet aan de wettelijke gestelde Europese normen voor meubilair dat wordt gebruikt voor kinderdagverblijven. Door de bijzondere constructie van het bed zijn regen en wind geen spelbreker bij het buiten slapen. Het beddengoed en matras worden ‘s nachts binnen bewaard zodat het aangenaam warm is en niet vochtig wordt.

Daarnaast is het bed voorzien van een hor die insecten en andere dieren bij de kinderen vandaan houdt.. Het bed is binnen ons zichtveld geplaatst. Eén blik door het raam en we zien het slapende kind.

Ouders mogen zelf aangeven of zij hun kind buiten willen laten slapen. Buiten dat houden wij rekening met het individuele kind.

Ondanks de toestemming van de ouders kan het zijn dat het betreffende kind buiten slapen niet prettig vindt en daardoor helemaal niet aan slapen toekomt. Of als blijkt dat we denken dat uw kind gebaat is bij een minder prikkelarme omgeving dan de binnenslaapkamer dan zullen we het buitenslapen opnieuw bij u onder de aandacht brengen.