Skip to main content

Kinderopvangtoeslag


De betaling van pakket vlinder, rups, mier en libelle geschiedt vooraf aan de maand per automatisch incasso. De betaling van de eventuele extra uren die u afneemt geschiedt na afloop van de maand.

De vermeldde tarieven zijn de bruto kosten. Deze prijzen zijn de prijzen vòòr de aftrek van de overheidsbijdrage. Alle werkende ouders hebben recht op een overheidsbijdrage voor kinderopvang. U kunt de toeslag ook krijgen als u niet werkt, maar een opleiding volgt of uw kansen op werk vergroot door bijvoorbeeld een re-integratietraject te volgen via UWV of de gemeente. Informeer bij de belastingdienst naar de mogelijkheden. De totale bijdrage wordt uitgekeerd door de belastingdienst en is inkomensafhankelijk.

Kindercentrum Quinzokids is opgenomen in het landelijk register kinderopvang. U kunt hierdoor aanspraak maken op kinderopvangtoeslag. De hoogte van uw kinderopvangtoeslag is afhankelijk van uw toetsingsinkomen. Dit toetsingsinkomen kunt u berekenen op de website van de Belastingdienst Toeslagen. Vragen over de kinderopvangtoeslag kunt u stellen via de BelastingTelefoon. Voor meer informatie kunt u ook de website van de Belastingdienst Toeslagen raadplegen.

 

Rekentool


Wilt u weten op hoeveel kinderopvangtoeslag u maandelijks recht heeft, klik dan hier voor het rekenmodel kinderopvangtoeslag. U bent als ouder zelf verantwoordelijk voor de aanvraag van kinderopvangtoeslag bij de belastingdienst.

Wilt u gemakkelijk online uw kinderopvangtoeslag aanvragen, klik dan hier.

Op de website www.toeslagen.nl kunt u berekenen hoe hoog de netto kosten zullen zijn in uw persoonlijke situatie. Ook op de site van de rijksoverheid vindt u alle informatie over de kinderopvangtoeslag.