Skip to main content
nieuw in almere

BSO De Manege

avontuur – spanning – dieren

BSO De Manege


Biologische natuur BSO

Onze prachtige en unieke buiten-BSO in het buitengebied van Almere. Een BSO op een manege. Deze unieke BSO is mogelijk door de samenwerking die wij zijn aangegaan met Almeersch Hippisch Centrum.  

Wij hebben niet alleen op het terrein activiteiten maar ook in het buitengebied. Er zal een mix zijn tussen manege activiteiten en natuuractiviteiten in het bos achter de manege. 

 

Minimale tijden

Buitenschoolse opvang is de vrije tijd van kinderen, daarom kiezen we samen de activiteiten uit die we met elkaar doen. Ook gaan we in de middag of tijdens vakanties en studiedagen met z’n allen eropuit. Om deze reden hanteren wij een minimaal aantal uren, zodat we hiervoor de tijd hebben.

Minimaal aantal af te nemen uren per dag op schooldagen is tot 17:15 uur.
Minimaal aantal af te nemen uren per dag op vakantiedagen is van 09:30 tot 17:00 uur.

Naschoolse opvang

Uit school halen we de kinderen op. We ontvangen ze als iedereen uit school is de ene dag met fruit en de andere dag met crakers/beschuit e.d. De hele groep is dan gezellig bij elkaar. We besteden aandacht aan bijzondere gebeurtenissen, zoals verjaardagen of speciale belevenissen op school en thuis. Ook horen de kinderen aan welke leuke activiteit ze die dag kunnen meedoen.

Na het eten en drinken gaan we ons klaarmaken voor de activiteit van de dag. We kleden ons aan om naar buiten te gaan. Om 17:30 uur zijn we weer terug op de thuisbasis en kunnen de eerste kinderen worden opgehaald. Om 17:30 uur is er voor de kinderen die tot 18:00 of later blijven een warme maaltijd met drinken. Na de maaltijd mogen de kinderen helpen met de afwas en is er tijd voor vrij spel. 

 

Lange naschoolse opvang

Op halve studiedagen vrij? Op die middagen bieden wij lange naschoolse opvang. We ontvangen de kinderen aan een gedekte tafel en eten samen brood. De dagindeling is vergelijkbaar met die van de gewone naschoolse opvang, met activiteiten en rustmomenten. Zo voorkomen we dat kinderen oververmoeid raken. Op de lange middagen is er tijd voor een extra (lange) activiteit.

 

Vakantieopvang

Tijdens de schoolvakanties bieden wij vakantieopvang.

De dagindeling ziet er dan zo uit:

  • 06:30 uur Start van de dag, vrij spelen
  • 09:00 uur Pauze om fruit te eten en te drinken
  • 10:00 uur Georganiseerde activiteit
  • 12:00 uur Broodmaaltijd
  • 12:30 uur Vrij spelen
  • 14:30 uur Pauze om iets te eten en te drinken
  • 16:00 uur Georganiseerde activiteit
  • 17:30 uur Warme maaltijd

 

Uitstapjes in de vakantie

In de vakantie doen we bijzondere dingen. We maken dan verdere uitstapjes met de BSO Bus of met de bus, zoals een bezoek aan een kweker, naar een vlindertuin of met de boswachter op pad. Bij langere uitstapjes nemen we de broodmaaltijd vaak mee en eten wij elders.

Waterdichte pakken

Warm, schoon en droog

Kinderen die buiten spelen of op de manege worden vies. Wij willen u als ouder niet opzadelen met zwaar vervuilde kleren. Alle kinderen dragen daarom paardrijlaarzen en in de zomer tuinbroekoveralls. Als het slecht weer is dragen de kinderen een waterdicht pak/broek en jas. Zo kunnen ze vrij spelen en blijven ze toch warm, droog en schoon.

Op deze manier is iedereen blij!

Waterdicht

Ze hebben de test doorstaan

Zijn we de hele tijd op de manege?


We zullen zeker wekelijks op de manege leuke activiteiten organiseren maar we zullen er nog vaker op uit gaan, het bos in. De activiteiten op de manege worden wekelijks gepland. Dit kan alleen gepland omdat er op de manege ook nog lessen, en andere activiteiten zijn.

Wij hebben op de manege een eigen ruimte. Hier zullen we met elkaar verzamelen als we uit school komen en na de activiteit voor het eten. Dit is onze thuisbasis. Vanuit hier gaan we met elkaar op avontuur. We zullen ook met de kinderen activiteiten verzinnen, plannen en vervolgens met elkaar uitvoeren. We zijn wel een echte buiten BSO. We zullen zeker niet op de thuisbasis blijven. We gaan er op uit. Dat is ook de reden waarom wij minimale uren hanteren. 

 

zomaar een paar activiteiten

Paarden hanteren

Hoe ga ik met een paard om?

Boomklimmen

Van tak naar tak

Zakmes hanteren

7+ zakmes diploma

Touwladder maken

Met touw en stokken kom je een heel eind

Paarden borstelen

Met de haren mee of er tegen in?

Hutten bouwen

Met natuurlijke materialen

koken op vuur

Lekkere broodjes bakken op een stok

Dieren Spotten

Welke vogels zie jij?

Paarden aaien

Hoe benader je het paard ook al weer?

De groep

Paarden verzorgen

Wat kan wel en wat niet?

Een paard is een levend dier. Je kunt daar niet zomaar van alles mee doen. Een paard heeft een eigen wil. We gaan leren wat je wel kunt doen en wat niet. Wat vind een paard fijn en wat niet.

Paarden

Alle aandacht

Op zoek naar avontuur

Wat is er allemaal te beleven op de manege

Vogels spotten

Zie jij die roofvogel?

Op stal meehelpen

Paard op stal zetten, genoeg klusjes om te doen

De verschillende paketten


Pakket Vlinder


Pakket Rups


Pakket Mier


Zomaar een paar vragen

Wat zijn de openingstijden?

 

Welke scholen halen we op?

 

Is er een maximum aantal dagen regel?

Nee, u kunt zoveel dagen op contract afnemen als u wilt.

Bieden jullie ook voorschoolse opvang?

Nee, op deze locatie wordt geen voorschoolsche opvang aangeboden.

Kan mijn kind vies worden?

Ja wij gaan er vanuit dat uw kind vies wordt. We gaan het bos in en ravotten in de natuur. Ook op stal blijven we niet altijd schoon. Wij gebruiken daarvoor in de zomer tuinbroekoveralls en in de winter waterdichte winterbroeken en jassen. Deze kunnen over de kleding aan. Verder dragen wij paardrijlaarzen en op stal dragen wij een cap. Aan alles wordt gedacht zodat uw kind veilig en lekker vrij kan spelen. Alles blijft kind gebonden op de BSO.

Samenwerking met

Wil jij leren paardrijden?
www.almeerschhippischcentrum.nl

Wil jij ook naar deze BSO?

Je kunt je inschrijven via onderstaande link