Biologische voeding

Alle voeding bij Kindercentrum Quinzokids is biologisch geteeld. Wij vinden het belangrijk dat kinderen pure en gezonde voeding krijgen zonder kunstmatige toevoegingen. Ons beleid is erop gericht dat wij geen snoep aan de kinderen aanbieden. Wel zullen er gezonde tussendoortjes aangeboden worden.

De filosofie van Quinzokids is dat kinderen met een gezond lichaam zich op sociaal en cognitief gebied beter kunnen ontwikkelen. Wanneer ze zich goed voelen, staan kinderen meer open voor nieuwe dingen. De biologische producten gebruiken we ook omdat we van mening zijn dat dit gezonder is en beter voor de lichamelijke ontwikkeling van het jonge kind.

Gezonde voeding voor uw opgroeiende kind

 Bij kindercentrum Quinzokids is eten en drinken een feestje! Voeding heeft een grote invloed op de ontwikkeling van het jonge kind. Zo is voeding van belang voor de smaakontwikkeling en de opbouw van het fysieke lichaam. Wij besteden veel aandacht aan voeding, omdat wij dit belangrijk vinden. Wij willen dat de kinderen gedurende de dag genoeg energie hebben om te kunnen spelen en zich te kunnen ontwikkelen.
Om het bovenstaande ook te verwezenlijken hebben wij gekozen voor 100% biologische voeding.

  • Wij houden van Water! Kinderen krijgen genoeg suikers binnen. Daarom leren wij hen om water en lauwwarme thee te drinken. Af en toe wordt er een uitzondering gemaakt met een glaasje troebel, biologische appelsap, die wij verdunnen met water. Tijdens de broodmaaltijd krijgen onze kinderen daarnaast volle melk.
  • Veel fruit en groenten. De kinderen eten ’s morgens samen fruit. Bij de broodmaaltijd geven wij aan de kinderen naast brood ook rauwkost, een kopje zelfgemaakte soep of een omelet met groenten. Deze zitten allemaal vol met vezels, vitaminen en mineralen.
  • Tussendoortjes met voedingswaarde. De kinderen krijgen geen snoep, wel geven wij hen (gedroogd) fruit, maïswafel met geitenkaas of notenpasta, rauwkost of yoghurt. Dit zorgt voor een gebalanceerd energieniveau.
  • Voor de warme maaltijden werken wij samen met Madaga. (Lees meer)
  • Samen aan tafel! Wij hebben vaste eetmomenten waarop de kinderen samen eten. Het is een rustmoment van de dag.

Het kan voorkomen dat uw kind bepaalde zaken niet mag eten of drinken. In overleg met de medewerkers kan er dan naar een alternatief worden gezocht. Wij adviseren dat uw kind al ontbeten heeft, voordat hij of zij op het kindercentrum komt. Het is niet nodig om uw kind brood of snoep mee te geven. Wij verzoeken u dan ook dit niet te doen.