Skip to main content

Biologische voeding


Alle voeding bij Kindercentrum Quinzokids is biologisch geteeld. Wij vinden het belangrijk dat kinderen pure en gezonde voeding krijgen zonder kunstmatige toevoegingen. Ons beleid is erop gericht dat wij geen snoep aan de kinderen aanbieden. Wel zullen er gezonde tussendoortjes aangeboden worden.

De filosofie van Quinzokids is dat kinderen met een gezond lichaam zich op sociaal en cognitief gebied beter kunnen ontwikkelen. Wanneer ze zich goed voelen, staan kinderen meer open voor nieuwe dingen. De biologische producten gebruiken we ook omdat we van mening zijn dat dit gezonder is en beter voor de lichamelijke ontwikkeling van het jonge kind.

Het opgroeiende kind

Bij kindercentrum Quinzokids is eten en drinken een feestje! Voeding heeft een grote invloed op de ontwikkeling van het jonge kind. Zo is voeding van belang voor de smaakontwikkeling en de opbouw van het fysieke lichaam. Wij besteden veel aandacht aan voeding, omdat wij dit belangrijk vinden. Wij willen dat de kinderen gedurende de dag genoeg energie hebben om te kunnen spelen en zich te kunnen ontwikkelen.

Het kan voorkomen dat uw kind bepaalde voedingsstoffen niet mag eten of drinken. In overleg met de medewerkers kan er dan naar een alternatief worden gezocht. Wij verwachten dat uw kind al ontbeten heeft, voordat hij of zij op het kindercentrum komt. Het is niet nodig om uw kind brood of snoep mee te geven. Wij verzoeken u dan ook dit niet te doen.

Om dit te verwezenlijken hebben wij gekozen voor 100% biologische voeding.

  • Wij houden van Water! Kinderen krijgen genoeg suikers binnen. Daarom leren wij hen om water en lauwwarme thee te drinken. In de zomer drinken we ook water met toegevoegde groenten en/of fruit. Tijdens de broodmaaltijd krijgen de kinderen daarnaast volle melk.
  • Veel fruit en groenten. De kinderen eten ’s morgens samen fruit. Bij de broodmaaltijd geven wij aan de kinderen soms ook rauwkost, bij de bso maken we soms ook zelf soep of een omelet met groenten of een tosti. 
  • Tussendoortjes met voedingswaarde. De kinderen krijgen geen snoep, wel geven wij hen (gedroogd) fruit, verschillende wafels met groetenspread of appelstroop, honing of pindakaas. Dit zorgt voor een gebalanceerd energieniveau.
  • Voor de warme maaltijden werken wij samen met Madaga.
  • Samen aan tafel! Wij hebben vaste eetmomenten waarop de kinderen samen eten. Het is een rustmoment van de dag.

Hofweb


Hofweb is onze directe leverancier voor onder andere fruit, kaas, worst, melk en nog veel meer. Allemaal biologische streekproducten direct van de boer. Een prachtig bedrijf met een unieke visie. Gezonde producten rechtstreeks, zonder tussenkomst van een supermarkt, van de boer op je bord.

www.hofweb.nl

Warme maaltijden van Madaga?


Bij Quinzokids houden wij van lekker eten. Wij willen het beste voor onze kinderen. Om deze reden werken wij voor onze warme maaltijden en broodbeleg samen met Madaga – the great little foods company.

Wie is Madaga?

Madaga is opgericht door Ingrid en Gabriel. Het is een onderneming die wekelijks 100% biologische gezonde maaltijden en tussendoortjes verzorgt voor kinderen door heel Nederland. Van een kinderdagverblijf, een ziekenhuis of particulier. Iedereen kan bij Madaga terecht. Madaga doet er alles aan om kleintjes met plezier aan gezond eten te krijgen. Dit doen ze door gezonde ingrediënten om te toveren in spannende gerechtjes. Van vlees, vis, fruit, groente en de bekende vergeten groente. De keuze bij Madaga is zeer breed. Zijn er allergieën of kinderen die vegetarisch eten? Dan houden we daar uiteraard rekening mee. 

 

De beste babyvoeding

Het klinkt zo simpel en logisch: biologisch en vers koken voor baby’s en peuters. Toch ging Madaga helemaal haar eigen weg, want ze waren pioniers op dit gebied. Maar het is gelukt.

  • Echt - In de keuken van Madaga wordt echt gekookt. Hierdoor smaakt een wortel bij ons naar wortel. En ziet een wortel er trouwens ook gewoon uit als een wortel.
  • Vers - Wat Madaga kookt is vers en het blijft ook vers, wel 8 dagen. Dat kan omdat ze de zuurstof eruit halen, daardoor kunnen we ze langer in de koelkast bewaren.
  • Onweerstaanbaar - Samen met de kinderdiëtiste van Madaga zijn er 90 biologische recepten bedacht. Elke week staat er vis, vlees, gevogelte en vegetarisch op het menu. Zo eten we lekker gevarieerd.
  • Makkelijk - Wat er op het label staat is wat erin zit. Het enige dat ze verstoppen is de groente in de pastasauzen. O, ja de verpakking is BPA-vrij en recyclebaar.

 

Door onze samenwerking met Madaga wordt er elke week weer nagedacht over een uitgebalanceerd, gezond menu. Madaga heeft de heerlijkste gerechten en pastasauzen, ontbijtjes, gezonde tussendoortjes en de lekkerste groente- en fruithapjes. Madaga bezorgt elke week bij Quinzokids. Bovendien kookt Madaga alleen met biologische ingrediënten, en altijd hartstikke vers.

De warme maaltijden worden gekoeld aangeleverd met speciaal vervoer en in de stoomoven bij Quinzokids bereidt. Zo blijven alle gezonde vitaminen er in en gaat de smaak niet verloren.

www.madaga.nl

Wij werken samen met